Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фасул по пиемонтски

Фасул по пиемонтски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фасул по пиемонтски1 / 2
25/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 400 г от консерва, червен
  • боб - 400 г от консерва, бял
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 10 стръка
  • люти чушки - 1 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • кимион - 2 ч.л. млян
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се реже на ситно и се смесва с джинджифила. Лукът се реже на шайби. Лютата чушка се реже на ситно. Магданозът се нарязва на дребно.

Зехтинът се загрява и в него се запържват на силен огън лукът и лютата чушка за 2 минути. Добавя се куркумата, кимионът и всичко се пържи 30 секунди. Добавя се чесънът и се разбърква.

Добавя се 1 чаша вода, лимоновият сок и магданозът. Сместа се кипва, котлонът се намалява и всичко се готви под капак 4 минути на среден огън.

Фасулът се отцежда от соса в консервата и се добавя в съда на котлона. Добавя се сол и всичко се готви още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: