Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Каши»Добруджанска каша с наденица

Добруджанска каша с наденица

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2020859139
Добруджанска каша с наденица
Снимка: Баш Майстора
1 / 3
13/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"По Ваше желания може да се сготви с пилешко месо или малки кюфтенца тази добруджанска каша."

Необходими Продукти

  • сурова наденица - 2 бр.
  • лук - 1 глава /средна/
  • олио - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус /млян /
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 щипка
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган сложите част от олиото и изпържете наденицата, след това е нарежете на парчета. По Ваше желания може да се сготви с пилешко месо или малки кюфтенца тази добруджанска каша.

В малка тенджера се слага другата част от олиото, да се загрее. Лукът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят брашното.

Бърка се, до като се запържи и се добавя червения пипер.

По мало се добавя студената вода, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес. Слага се студена вода, за да не се получат топчета брашно в кашата.

Добавя се пържената наденица, оставя се да заври и се дърпа от огъня.

Накрая добруджанската кашата се поръсва с чубрица и черен пипер.

Добруджанската каша с наденица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: