Печена тиква с ориз

25/11/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 822
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от кората и семето тиквата и я режем на дребни кубчета.

Намазваме с масло дълбока тава и изсипваме тиквата.

Почистваме и измиваме ориза и го прибавяме към тиквата.

Заливаме с млякото, което сме подсладили със 3/4 от захарта и ароматизирали с ванилията.

Отгоре поставяме нарязаното на парченца масло.

Печем в умерена фурна.

След изпичане поръсваме с останалата захар, която сме разбъркали с канелата и счуканите орехи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар