Тиква с ориз и бадеми

Тиква с ориз и бадеми
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
09/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Една тавичка, пълна с тиква с ориз и бадеми, едва ли ще стигне - толкова е вкусна, че ще свърши преди да сте се усетили"

Необходими Продукти

  • тиква - 1.200 кг
  • ориз - 80 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 90 г
  • бадеми - 50 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, изчистете и измийте тиквата. Нарежете я на малки кубчета.

Сложете я в тавичка, която предварително сте намазали с малко краве масло.

Измийте ориза и го сложете при тиквата.

Залейте с млякото и поръсете със захарта.

Нарежете кравето масло отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, като 10 минути преди да изключите, поръсете с бадемите.

Извадете и сервирайте печената тиква.

Тази вкусна тиква с ориз бадеми както топла, така и студена, поръсена с малко канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Благодаря за доверието и много се радвам,че ви е харесало! :)
21.01.2020 17:05
1
Аника Войт
Аника Войт
Страхотна рецепта. Аз направих реката 8 сложих бадеми те още преди печенето. Като резултат те се стопиха и изчезнаха направо. Но пак беше вкусно. Благодаря че споделите
21.01.2020 16:07
1