Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени гъби с жито

Печени гъби с жито

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печени гъби с жито
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Предизвикваме ви да опитате това разкошно веган ястия и да кажете колко ви е харесало от 1 до 5"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 гр, печурки
  • жито - 500 гр
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • домати - 3 с.л. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се вари за 35 - 40 мин.

В тиган с олио запържваме нарязания лук, моркови и домати.

Добавяме измитите, изчистени и нарязани на едро гъби.

Изсипваме и отцеденото жито, наситнения магданоз, черен пипер и сол.

Добавяме 2 ч.ч. вода и задушаваме за 20 мин.

Изсипваме в тава и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: