Традиционна пилешка супа

ГеоргиГеоргиНовак12
29/11/2015
"Нищо не прогонва леката настинка така, както порция домашно приготвена традиционна пилешка супа "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 699
  • Преглеждания за месеца306
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера от 4 литра слагате 3.5 литра вода и слагате измитите и почистени бутчета да се варят. След това нарязвате лука, моркова, чушката и картофите. Чакате да се сварят бутчетата, вадите ги и ги обезкостявате.

Щом извадите бутчетата, веднага прибавяте нарязаните продукти и намалявате котлона, за да къкрят, докато вие обезкостявате бутчетата.

След като сте обезкостили бутчетата ги прибавяте към другите продукти и слагате 1 шепa фиде и оставяте да покъкри 10 минути.

Изключвате котлона и приготвяте застройката от 1 жълтък и 4 супени лъжици кисело мляко.

Разбърквате сместа и прибавяте един черпак от бульона и разбърквате отново още един веднъж, докато се разтвори застройката.

След като сте изключили котлона добавете чубрица и магданоз към супата и не разбърквайте, а сложете капака и задушете. Сол, черен пипер и лимон добавете към порцията, която сте си сипали.

Приятно хапване!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Людмил
Людмил
22.06.2019 04:34
Тази супа я изплясках без запръжка......изпи ми Ракията майка и, много добра стана
0
0
Vasil Bailov
Vasil Bailov
27.08.2016 20:03
Следващият път, като готвиш пилешка супа пробвай без картофи и чубрица.Дано да усетиш разликата.
5
5
Ваня Георгиева
Супата е страхотна! Тези дни гледах Кошмари в кухнята и Манчев каза, че в пилешката супа никога не се слага чубрица а само магданоз. Аз до скоро слагах и чубрица, така че кой както му харесва. :)
4
0