Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вкусен и ароматен тиквеник

Вкусен и ароматен тиквеник

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Толкова вкусно ни се получава този тиквеник, че няма да познаете дали е с точени или с готови кори"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • захар - 200 г
  • тиква - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • орехи - 150 г счукани
  • канела
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Задушете я в малко олио и захар докато омекне и водата се изпари.

Разстелете всяка кора върху хартия. Поръсете с малко олио, задушена тиква, захар, канела и орехи. С помощта на хартията завийте на руло.

Редете рулата в намазнена тава, като ги притискайте една към друга.

Запечете тиквеника в умерено загрята фурна до готовност. След като изстине може да го поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: