Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди с жива бира

Скариди с жива бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Скариди с жива бира
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
29/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ще ви разкрием тайната на вкусни скариди, но срещу поне една бира"

Необходими Продукти

  • скариди - 400 г сурови
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • сол - 10 - 15 зърна хималайска
  • жива бира - 1/2 бутилка
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна.

Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата.

Задушава се на бавен огън 10 минути, докато скаридите почервенеят.

Когато са готови се вадят с решетеста лъжица и се заливат с изстискания лимонов сок.

Поръсват се обилно с наситнения копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: