Оризови кюфтета с кайма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Оризови кюфтета с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"При оризовите кюфтета, както и при всички останали, важи правилото - колкото повече, толкова по-добре"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави, настърган
  • ориз - 2 к.ч., сварен
  • магданоз - ½ връзкъ
  • копър - ½ връзка
  • кашкавал - 3 к.ч., настърган
  • сол - 2 г
  • черен пипер - 2 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с настъргания лук.

Прибавяме сварения и отцеден ориз, наситнените копър и магданоз, сол, черен пипер и настъргания кашкавал.

От сместа омесваме кюфтета.

Овалваме ги леко в брашно и потапяме в разбитите яйца.

Така приготвените кюфтета пържим в сгорещеното олио до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: