Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени с бейби моркови

Пилешки жулиени с бейби моркови

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пилешки жулиени с бейби моркови
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Децата обожават тези пилешки жулиени, затова честичко се готвят вкъщи"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • бейби моркови - 10 бр.
  • броколи - 350 г
  • сол - 2 г
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 г
  • олио - 50 мл
  • вода - 100 мл
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на жулиени пилешките гърди.

Запържваме ги в сгорещената мазнина.

Прибавяме солта, черния и червен пипер, бялото вино и запържваме за около 10 мин.

Към тях прибавяме измитите и изчистени бейби моркови, щипката захар, за да се глазират леко, и броколито.

Запържваме за още 15 мин. и прибавяме водата.

Задушаваме ястието за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: