Сиропирани охлювчета

Сиропирани охлювчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
"Открихме идеалното средство за проваляне на изтощителните и неефективни диети"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - с аромат на лимон
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок
  • за поръсване
  • бисквити - 2 бр. с какао
  • захар - по 2 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кладенче в брашното чукнете яйцето и прибавете олиото, киселото мляко, в което сте разтворили бакпулвера, ванилия. Замесете постепенно средно меко тесто и оставете да си почине 10 минути.

Разделете го на 2 части и всяка разточете на правоъгълна кора, намажете ги с олио и отгоре поръсете със смляната какаова бисквитка с 1 с.л. захар.

Завивайте на стегнато руло и нарежете на шайби по 1 см с помощта на остър нож.

Подреждайте охлювчетата с разреза нагоре в предварително намазнена тава.

Изпечете ги в предварително загрята фурна 180 градуса 20-25 минути.

Кипнете захарния сироп за около 5 минути, отнемете от котлона и разбъркайте вътре лимоновия сок.

Потопете охлювчетата в охладения сироп и след като се напоят, ги вадете с помощта на решетъчна лъжица. Подреждайте ги в купа и ги залейте с останалия сироп.

Оставете сиропираните охлювчета да престоят за 1 нощ в хладилника, защото на другия ден са най-вкусни.

По желание поръсете с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: