gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушен свински черен дроб с лук

Задушен свински черен дроб с лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Задушен свински черен дроб с лук1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Приготвянето на свински дроб е истинско изкуство и не е по силите на всеки, но с тази рецепхта за задушен свински черен дроб с лук просто няма как да сбъркате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива много добре със студена вода, ципите се отстраняват. Нарязва се на едри кубчета и се оставя настрана.

Лукът се реже на ситно. Запържва се в загрято олио до златисто на среден огън при непрекъснато бъркане.

Добавя се черният дроб, разбърква се, похлупва се с капак и се оставя да се задушава на минимална мощност за 10 минути.

Добавя се сметаната, солта и черният пипер и ястието се задушава още 10 минути.

Добавя се брашното, разбърква се добре и се задушава още 5-6 минути. Сервира се, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Задушеният свински черен дроб с лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: