Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с Праз и Яйца

Свинско с Праз и Яйца

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Свинско с Праз и Яйца
Снимка: Зори
1 / 4
03/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Когато някой попита, коя е любимата ви селска гозба, покажете му тази, защото ще ви стане любима, щом я опитате"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 350 г
  • праз - 3 стръка (само бялата чяст)
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • домати - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган в олио се запържва до златисто нарязаното на кубчета свинско месо. С решетъчна лъжица се изважда и в същата мазнина се слага почистения от външните листа и нарязан на шайби праз.

Запържва се за две-три минути и след това се поръсва със сол, черен пипер, кимион и ястието се оставя на котлона, захлупено с капак. Задушава се още десетина минути, като се разбърква периодично.

Накрая се добавя изпърженото месо, поръсва се с червен пипер и отново се разбърква. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати. Оставя се още няколко минути на котлона, докато се задушат и доматите.

Правят се гнезда в сместа и във всяко се чуква по едно яйце. Захлупва се и котлона се изключва.

След около 4-5 минути, след като яйцата се забулят, се сваля от котлона и ястието се поднася горещо - може и направо със съда, в който е приготвено.

По желание може да с поръси с едро смлян лют червен пипер.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия голяма стана!!!
08.04.2023 23:25
1
1
Покажи всички подкоментари