Пресносолка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пресносолка1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
3-4
"Опитвали ли сте пресносолка?"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 кг. средно едра
  • сол - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се рибата. Измива се добре.

Отрязва се главата и опашката и се махат. Прерязва се от двете страни на разстояние около 2 см. сряз от сряз и после се посолява като се топят двата пръста в солта и притрива по рибата от двете страни и вътре. Всяка страна от рибата се посолява с едно топене в солта.

Така осолената риба поставяш в тавичка за 48 часа в хладилника. На 12 час се обръща да лежи на другата страна защото отгоре изсъхва.

След 48ч. е готова за консумация. Яде се сурова без друга обработка. Гарнитура според сезона.

Забележка - при соленето ако остане сол не се слага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

захариева
захариева
рибата се нарязва на парчета около 2 пръста дебели, избират се най-хубавите след корема и преди опашката и се слагат в силно солена вода на 800 гр. буркан 2 лъжици супени сол. рибата се изкисва и става перфектно!
12.07.2012 11:42
5