Никулденски шаран с картофи

ИларияИларияНовак1171205
06/12/2015
"Традицията повелява на Никулден да се яде Никулденски шаран, а ние ще ви покажем как се приготвя "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 977
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете шарана от люспите. Посолете го леко отвън и вътре и го поръсете с черен пипер.

Скълцайте лука ситно и сложете да се запържи на слаб котлон, за да не загори. По желание може да го замените с праз. Изключете котлона, добавете натрошените орехи, разбъркайте за кратко и поръсете още малко сол и пипер.

Напълнете плънката в рибата и зашийте.

Сложете шарана в намазнена тава, в която предварително сте разпределили като канапе почистените и нарязани картофи, които също сте посолили и поляли с разтопено масло или олио.

Намажете шарана с още малко мазнина и разпределете кръхчета лимон. Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече за 20-30 минути в предварително загряна умерена фурна. След това махнете фолиото и доопечете.

Поднесете Никулденския шаран с картофи с бяло вино!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар