Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Камби с пълнеж от моркови и зеле

Камби с пълнеж от моркови и зеле

редакция:
Камби с пълнеж от моркови и зеле3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Правилото гласи - колкото по-вкусно е мезето, толкова по-студена трябва да бъде ракията!"

Необходими Продукти

  • камби - 1.5 кг (малки)
  • моркови - 5 - 6 бр
  • зеле - 1 бр
  • целина - 1 връзка
  • копър - 1 - 2 стръка, може и сух
  • оцет - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • сол - 2 с.л. морска сол
  • черен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват и изчистват от дръжките и семките, след което се пускат за 1-2 минути в кипящата марината направена от сместа от оцета, олиото, солта, черния пипер, водата и меда.

Камбите се изваждат се и се оставят да изстинат. Докато чакате нарежете зелето на ситно и настържете морковите. Посолява се леко и се претриват.

С готовата смес се пълнят камбичките. Подреждат се плътно в буркан и между тях се редят листата целина. Отгоре се заливат с маринатата.

Бурканите се затварят и се обръщат през няколко дни да се стерилизират.

В сезона на камбите препоръчваме да опиташ и другите ни туршии с камби, тези печени камби в буркани или тези вкусни камби с карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер
11.09.2023 10:25
1
Анонимен
Анонимен
Тази марината без никаква вода е странна...Според една стара моя книга за туршии, водата в маринатата е колкото оцета.
26.10.2022 08:12
Адела
Адела
Като се сложи марината , долижа ли се вода?
26.02.2016 17:41
12
Мариела Христова
Мариела Христова
От години я правя така, но в пълнежа не слагам зеле и вместо морска сол, овкусявам с йодирана сол.
14.01.2016 08:14
1
7
Зони
Зони
За да няма "бум-бум",сложете си аспирин!Чиста работа!
04.10.2013 18:28
3
2
traikova
traikova
Разбира се, че се варят. Иначе бум,бум.
23.09.2011 13:06
6
Таня
Таня
Какво значи да се "стерилизират" ? Нали стерилизация значи термична обработка/варене на бурканите/, а тук не се говори за такава.
03.09.2011 08:32
8