Домашни солени кифлички с кашкавал и сирене

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
19/11/2018
"Обожаваме да се суетим в кухнята, а когато в резултат на това изненадаме семейството си с тези вкусни домашни солени кифлички, знаем, че си е струвало "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110 014
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето и кашкавала.

В купа ги смесваме и заедно с киселото мляко, брашното, маргарина, солта и содата и замесваме тесто, което престоява в хладилника най-малко 4 часа.

Изваждаме го от хладилника, разделяме го на топки, които разточваме на кори.

Всяка кора разрязваме на 8 парчете, които навиваме на кифлички.

Намазваме солените кифлички с разбитото яйце и печем в умерена фурна на 180 градуса, докато се зачервят.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Vannq88
Vannq88
04.12.2017 14:25
Страшно вкусни но не разбирам защо не ми се получиха така гладки като на снимките? Възможно ли е за това че ползвам домашен кашкавал и сирене?
6
0
Потребител#192016
Тепърва откривам интересни рецепти,но кифличките станаха божествени!Благодаря.
1
0
Потребител#182416
Обилно ги поръсих със сусам и маково семе и станаха страхотни.
2
0