Кифлички с магданоз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
09/12/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо543
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме в купичка маята с малко топло мляко и сипваме солта и захарта.

Посипваме с малко брашно, разбъркваме и оставяме да се надигне.

Пресяваме брашното и прибавяме шупналата мая, останалото мляко и омекналото масло.

Замесваме меко тесто и го разстиламе на пласт с дебелина половин сантиметър.

Измиваме, почистваме и нарязваме магданоза, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Запържваме го за кратко с малко масло на слаб огън и оставяме съда да постои похлупен за 15 минути.

След това изсипваме магданоза върху тестото, завиваме на руло, нарязваме на филийки и ги намазваме с разбит жълтък.

Слагаме кифличките в тавичка, намазана с мазнина, и печем, докато поруменеят.

Още топли ги намазваме с масло и поръсваме с наситнен свеж магданоз.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар