Бърз ориз с тиквички на фурна

10/12/2015
"Класическо постно ястие, което ще приготвите лесно - независимо дали сте новаци или майстори - готвачи "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 500
  • Преглеждания за месеца761
  • Преглеждания за седмицата187
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • тиквички - 5 бр. средни по - големина
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • копър - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 30 мл за запръжка, може и зехтин
  • вода - 4 и 1/2 ч.ч. за ориза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите и лука на дребно и ги слагаме в предварително загрят тиган с олиото/зехтина.

Запържваме 5 минути и добавяме нарязаните на по-едро тиквички, с които запържваме още 5 минути. Изсипваме сместа в тавичка.

Измиване ориза и го добавяме в тавичката заедно с водата. Съотношението ориз вода е 1 към 3. Ако желаете можете да запържите ориза предварително.

Слагаме подправките, разбъркваме добре и слагаме в предварително загрята фурна да се пече.

Печете първо 20 минути на 250 градуса докато водата в тавичката заври, а след това още 20-25 мин минути на 150 градуса, докато оризът не попие изцяло водата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар