Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с лук на фурна

Пълнени картофи с лук на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнени картофи с лук на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • масло - 30 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 250 г
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме средно големи картофи, обелваме и отрязваме плоско парче от едната страна, за да стоят изправени.

Издълбаваме ги и ги посоляваме отвътре.

Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олио до омекване и към него прибавяме ситно нарязаните магданоз, чесън, черен пипер и сол на вкус.

Разпределяме сместа в издълбаните картофи и отгоре слагаме по парченце масло.

Нареждаме напълнените картофи в глинен гювеч или тавичка.

Между тях слагаме от останалата плънка и вътрешността на картофите.

Заливаме с малко гореща вода и печем на силна фурна за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: