Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с картофи и чубрица

Свинско с картофи и чубрица

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Свинско с картофи и чубрица
Снимка: Гергана
2 / 5
20/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Не пропускайте да овкусите това вкусно свинско с картофи с ароматна чубричка"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг без кост
  • картофи - 1.5 кг
  • олио - 100 мл
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, като ако пържолите са големи се нарязват на по-малки парчета.

Картофите се обелват, нарязват се и се изсипват в тавата, в която ще се пече.

Месото се поставя след картофите. Ястието се посолява, изсипва се олиото и вода, като водата трябва да покрие продуктите.

Пече се на 200 градуса при фурна с вентилатор, на 180 градуса при фурна без вентилатор.

Свинското с картофи се пече около 150 минути, като 5 минути преди да е готово се поръсва с ронена чубрица.

Свинското с картофи и чубрица е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Вкусно!
11.12.2015 12:31