Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювеч

Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювеч

ЕлиЕли
Чирак
34117125
Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювеч
Снимка: Ели
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Супер идея - вместо да пълните сармите една по една, пълните направо зелката"

Необходими Продукти

  • кисело зеле
  • пилешко филе - 1 бр.
  • свинско месо - 200 г
  • кайма - 250 г
  • ориз - 3 - 4 с.л.
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се обрязва внимателно в средата добре, като кладенче. Сварява се пилешкото и свинското месо. Нарязва се на дребни парченца. Смесва се с каймата и ориза. Слага се вътре в зелето, като се налива малко вода и мазнина.

Сместа не трябва да е до горе, като се има предвид, че оризът ще се развие и сместа ще увеличи обема си. Слага се в гювеча и се овкусява с малко сол, червен пипер, дафинов лист. Може да налеете и от бульонът от свареното преди месо.

Това, което сте отрязали от зелката може да го сложите отстрани около зелката. Слагате в студена фурна. Пече се, като постепенно усилвате градусите.

Забележка: Ако зелката ви е по- малка може да я сложите в малко гювече и така да я поставите в гювеча, с цел като се опече да не се развие и разтегли.

Ако е по-голяма може да я вържете с канап и да я захлупите отгоре с керамичен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: