Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с ябълки, сини сливи и праскова

Щрудел с ябълки, сини сливи и праскова

Щрудел с ябълки, сини сливи и праскова2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Сред всички щрудели смело можем да кажем, че този заема едно от челните места в класацията ни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 2 бр. за намазване на корите
  • захар - 4 с.л.
  • олио - 100 мл.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • грис - 150 гр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора
  • За Плънката
  • ябълки - 4 бр.
  • сини сливи - 4 бр.
  • праскови - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • бисквити - 8 бр. кафяви
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват яйцата със захарта, аз го направих с вилица. След това добавяме олиото, гриса с бакпулвера, киселото мляко и настърганата кора от лимон.

Плодовете се измиват, ябълките обелени се нарязват на ситно, прасковата и сливите също. Поръсваме нарязаните плодове със сока от лимон, за да не почернеят.

Плодовете се смесват със захарта, канелата и натрошени бисквити.

Корите са 12 броя и ги разделяме на 4 по 3 кори на руло. Взема се първата кора на съответното и с четка се намазва с първата смес с яйцето по цялата кора, отгоре поставяме втора намазва се и тя и слагаме третата кора.

Върху третата кора по тясната страна се поставят плодовете. Двата края от дългата страна се прегъват на вътре не повече от 1-2 см, за да не изтича плънката и се навива на руло.

Готовите рула се нареждат в намазана с олио тавичка. Останалата смес се намазва отгоре и с нож се правят няколко разреза.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 -35 мин до зачервяване. Изважда се и щом изстине се поръсва с пудра захар и нарязваме на парченца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: