gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Памук погача

Памук погача

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386032454051
15/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне70 мин.
Готвене50 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Време е за една вкусна и пухкава погача като памук. Приготвя се лесно, а продуктите могат да се купят от всеки магазин."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлата вода. Покриват се с кърпа и се изчаква да шупне или да удвои обема си. Ако използвате суха мая, изсипете направо в брашното.

В купата за месене сложете 4 ч.ч. пресято брашно и в кладенче по средата се изсипва олиото, маята, топлото мляко и солта. Постепенно добавяме и другото брашно, като месим до меко и еластично тесто. Оформят се топки, който се подреждат в тавичка.

Оставя се да втаса 1 час или докато удвои обема си. Намазваме с 1 с.л. олио и жълтъка. По желание ръсим със семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути.

Благодаря на Зиче за рецептата за памук погача.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: