Начин на приготвяне
Маята и захарта се разтварят в топлата вода. Покриват се с кърпа и се изчаква да шупне или да удвои обема си. Ако използвате суха мая, изсипете направо в брашното.
В купата за месене сложете 4 ч.ч. пресято брашно и в кладенче по средата се изсипва олиото, маята, топлото мляко и солта. Постепенно добавяме и другото брашно, като месим до меко и еластично тесто. Оформят се топки, който се подреждат в тавичка.
Оставя се да втаса 1 час или докато удвои обема си. Намазваме с 1 с.л. олио и жълтъка. По желание ръсим със семена.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за 40-50 минути.
Благодаря на Зиче за рецептата за памук погача.
Коментари
1 ч.ч. = 240 мл е записано при мен в рецептата. Спазвала съм я и винаги е с прекрасен резултат.
Честита Коледа!
Разрешавам си да кача две снимки на тази разкошно вкусна "Памук погача.
Поздрав!