Картофени кюфтета с броколи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
15/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 158
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме картофите, охлаждаме ги, белим и настъргваме на едро ренде.

Във вряща подсолена вода сваряваме броколито, накъсано предварително на розички.

Накълцваме на ситно пресния лук, магданоза, копъра и чушките.

В купа сипваме последователно рендосаните картофи, отцеденото и охладено броколи, което сме пасирали в блендер, накълцаните чушки, копър, магданоз и лук.

Подправяме сместа със самардалата, черния и червен пипер, чубрицата и сол на вкус.

Чукваме яйцата и добавяме содата.

Омесваме всичко добре и оставяме в хладилника за 2 часа.

От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в царевичното брашно.

Пържим кюфтетата в сгорещено олио до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
21.01.2016 19:58
Звучи вкусно! Ще я опитам в близко бъдеще.
0
0