Мариновани свински ребърца

16/12/2017
"Неприлично вкусни са тези ребърца. Месцето се отделя само с поглед, а ароматът... Мммм! Вървят със зелена салатка, бяло вино и добра компания!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо58 291
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг
  • кетчуп - 2 с.л.
  • ябълки - 80 г пюре
  • кафява захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • чесън - ½ ч.л., сушен
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти без месото и хубаво разбъркваме.

Ребърцата нарязваме на малки парчета, като най-добре да ги разрежем и напречно.

Сваряваме ги за 15 минути и ги потопяваме в подготвената марината.

Намазваме всяко парче добре от всички страни и оставяме да отлежат 1 час на хладно място.

След това поставяме ребърцата в тавичка върху решетка и печем на 180 градуса – 40 минути, като от време на време ги мажем с останалия сос.

След изпичането сваряваме останалия от мариноването сос на тих огън и подаваме в купичка към ребърцата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар