Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани свински ребърца

Мариновани свински ребърца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Мариновани свински ребърца
Снимка: Nataša
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Неприлично вкусни са тези ребърца. Месцето се отделя само с поглед, а ароматът... Мммм! Вървят със зелена салатка, бяло вино и добра компания!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • кетчуп - 2 с.л.
  • ябълки - 80 г пюре
  • кафява захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • чесън - ½ ч.л., сушен
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти без месото и хубаво разбъркваме.

Ребърцата нарязваме на малки парчета, като най-добре да ги разрежем и напречно.

Сваряваме ги за 15 минути и ги потопяваме в подготвената марината.

Намазваме всяко парче добре от всички страни и оставяме да отлежат 1 час на хладно място.

След това поставяме ребърцата в тавичка върху решетка и печем на 180 градуса – 40 минути, като от време на време ги мажем с останалия сос.

След изпичането сваряваме останалия от мариноването сос на тих огън и подаваме в купичка към ребърцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: