Усукана баница

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
580
244
396
1
18/12/2015
"Както я готвеше баба, а тя правеше най-вкусната баница на света "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 784
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа размиваме маята и захарта с топлото мляко. Оставяме са шупне. Пресяваме брашното със солта и към него добавяме предварително разбитите белтък, яйце и масло. Добавяме и шупналата мая.

Месим до меко тесто. Оставяме да втаса за около час или докато удвои обема.

Приготвяме плънката и разтапяме маслото. Разделяме на 4 топки, който разточваме в кръг с диаметър 25-30 см. Подреждаме един върху друг листовете, като между всеки лист слагаме плънка и мажем с масло, а последният остава за капак.

Разточваме всички заедно на кора с 40-45 см. Нарязваме на ивици и усукваме. Редим в намазнена тава една до друга. Намазваме отгоре с яйце и прясно мляко. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност или златисто.

С благодарности за тази рецепта на Мария Симова.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
19.63 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар