Начин на приготвяне
В купа размиваме маята и захарта с топлото мляко. Оставяме са шупне. Пресяваме брашното със солта и към него добавяме предварително разбитите белтък, яйце и масло. Добавяме и шупналата мая.
Месим до меко тесто. Оставяме да втаса за около час или докато удвои обема.
Приготвяме плънката и разтапяме маслото. Разделяме на 4 топки, който разточваме в кръг с диаметър 25-30 см. Подреждаме един върху друг листовете, като между всеки лист слагаме плънка и мажем с масло, а последният остава за капак.
Разточваме всички заедно на кора с 40-45 см. Нарязваме на ивици и усукваме. Редим в намазнена тава една до друга. Намазваме отгоре с яйце и прясно мляко. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност или златисто.
С благодарности за тази рецепта на Мария Симова.