Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб по селски

Черен дроб по селски

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето и нашето предложение за вечеря, от вас зависи дали ще го приемете"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 800 г черен
  • лук - 3 глави кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. червени, печени
  • гъби - 250 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 150 мл (може и бяло)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1ч.л
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и гъбите се нарязват на полумесеци, морковът - на колелца, чушките - на едро. Първо запържете лука и морковите.

После добавете свинския дроб (предварително накиснат в малко прясно мляко и отцеден), нарязан на парчета и оваляни в брашно.

След като се позапържи, добавете гъбите, чушките и след няколко минути доматеното пюре, подправките и виното.

Оставете ястието да къкри до готовност. Поръсете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: