Бърза пица Тоно

СветльоСветльоНовак
03/02/2011
"Невероятна пица с готово тесто, която ще приготвите за не повече от 20 минути "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 722
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточвате тестото с точилка в кръгла форма и го разстилате върху намаслена със зехтин или олио подходяща тава, с дебелина 3-5 мм.

Върху тестото нанасяте пасираните домати, след което раздробеното рибно филе и нарязаните по дължина ролца от раци, наръсва се със синьото сирене и кашкавала, а най-отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета маслини и парченца от обеления и почистен от ципите лимон.

Пече се около 15 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на златиста коричка.

Преди поднасяне се наръсва със няколко капки от зехтина.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Светльо
Светльо
06.03.2013 13:47
Към Милена и Соня от Светльо: Ако сте забелязали рецептата носи заглавието "Бърза пица Тоно", т.е. тя е приравнена към българските популярни продукти за готвене и въобще няма претенцията да се доближава до италианските оригинални пици и ползвани продукти, които цитирате. Така или иначе пицата в този вариант е достатъчно вкусна и лесна за приготвяне за българският потребител.
2
0
Milena
Milena
31.07.2011 22:04
Пицата, какъвто и вид да е, няма ли моцарела не е италианска, за това не мисля, че трябва да я слагате към италианската кухня. Всеки един италианец може да ви потвърди това. А и повярвайте, разликата от кашкавал и моцарела е огромна - няма ли моцарела, колкото и да ви е вкусна пицата, все едно си е закуска. Мисля, че всеки истински запознат с италианската кухня ще се съгласи с мен.
2
0
sonia
sonia
21.04.2011 19:31
Тук в Италия, ако си поръчаш пица tonno, със сигурност ще сте разочаровани. Няма нищо общо с пица con tonno.
0
0