Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кодрит Кадир»Кодрит Кадир - Арабско изкушение

Кодрит Кадир - Арабско изкушение

Кодрит Кадир - Арабско изкушение16 / 16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Този арабски сладкиш е истинска наслада за душата. Който не го е опитвал, да знае, че е много изпуснал! Представяме ви тази безотказна рецепта, която и начинаещ кулинар може да приготви"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л. бакпулвер
  • какао - 3 с.л.
  • лимони - настъргана кора от лимон
  • за крем карамела
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 5 с.л. за карамел
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч за сиропиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и млякото. Карамелизирайте захарта и изсипете получения карамел на дъното на форма за кекс.

Разбъркайте съставките за блата и сипете върху яйчената смес, която сте изсипали върху карамела във формата. Първоначално сместа за блата ще потъне, но при печенето отново ще из плува.

Изпечете сладкиша Кодрит Кадир в загряна на 180 градуса фурна на водна баня. Готов е, когато започне да се отлепя от стените.

Готовия сладкиш оставете да изстине с водната баня и едва тогава го сиропирайте с топло прясно мляко и обърнете в подходящ поднос.

Поднесете го напълно охладен.

Кодрит Кадирът - Арабско изкушение е готов.

Невероятен вкус!

Забележка: Ето и вариант за класически кодрит кадир.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
44
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Вече трети път го правя този сладкиш и всеки път става все по- хубав! Стана ми любим!
27.02.2018 14:31
6
Маги Стоянова
Маги Стоянова
Страхотен и много ефектен сладкиш.Всички в къщи го обожаваме.
28.01.2017 13:58
5
1
Ivalena Valcheva
Ivalena Valcheva
Страхотен е,много често ,когато имам време го приготвям и със всеки изминал път е все по-хубав :)
19.12.2016 11:21
3
1
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Един от любимите ни сладкиши.
29.02.2016 12:09
2
1
Анонимен
Анонимен
Яйцата за карамела са много малко за посоченото количество мляко. Това е лично мое мнение. Може и с по- малко яйца да става...нямам идея.
28.02.2016 13:40
4
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много се страхувах, когато го приготвя, че тестото няма да изплува. А се указа толкова лесно!
17.02.2016 17:07
2
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Любим сладкиш
17.02.2016 16:55
1
1
Julian Ninov
Julian Ninov
много добре се получава
14.02.2016 19:15
1