Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Морковът и пиперката се режат на ситно.
В тенджерата се слага малко олио и се запържват морковът и пиперката. Добавят се картофите и малко вода.
Оставят се да поврат малко (докато картофите поомекнат) и след това се добавят подправките. Налива се още малко вода и се слага предварително измитият ориз.
Когато оризът е наполовина готов, се слагат и другите зеленчуци и се долива още вода - зависи кой какво количество супа иска. Супата се вари, докато всичко е добре сварено. Сваля се от котлона и се оставя с отворен капак, за да изстине по-бързо.
След 15 минути идва време за застройката. В купичка се разбива едно яйце, взима се 1 черпак от бульона и се прибавя към яйцето. Разбърква се и всичко се изсипва в тенджерата. По желание може да се добави и магданоз.
Бележки:
- Това е приблизителното количество зеленчуци, които използвам. Разбира се, от всичко може да се сложи повече или по-малко, въпрос на вкус.
- Ако ще се използва фиде вместо ориз, то се добавя, след като омекнат и замразените зеленчуци. Супата е готова, когато и фидето е сварено.
- Застройката не е задължителна, достатъчно вкусна е супата и без нея.