Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешко филе с гъби и моркови във фурна

Телешко филе с гъби и моркови във фурна

Телешко филе с гъби и моркови във фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
66 мин.
Порции
7
"Нашата приятелка Веселина ни показва колко е лесно да сготвим крехко и ароматно телешко, няма да сгрешите, ако я послушате"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг филе
  • гъби - 300 г
  • моркови - 5 бр.
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От виното, зехтина и 1 с.л. меда направете марината.

Овкусете телешкото месо със сол и го полейте с маринатата. Добавете и мащерката. Оставете месото да се маринова за 5-6 часа.

Изчистете и нарежете морковите на пръчици. Загрейте малко зехтин, добавете 1 лъжица мед и сложете морковите леко да се карамелизират.

Прибавете изчистените и нарязани гъби и гответе за кратко.

В дълбок съд с капак сложете маринованото месо. Наредете гъбите и морковите отстрани.

Намажете с маслото, полейте с останалата марината, сложете капака и включете фурната. Печете около 40 мин. след затоплянето на фурната.

Отстранете капака, полейте с 1-2 сл. бяла вино и допечете до златист загар.

Готовото печено телешко овкусете с млян черен пипер. Сервирайте топло.

Телешкото филе с гъби и моркови във фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лида
Лида
Месото стана чудесно, но зеленчука ще оставя без мед следващия път! Въпрос на вкус :-)
29.01.2016 12:58
2