Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и оставете да бухне. Смесете останалите продукти и замесете средно меко тесто. Оставете го на топло място за около 40 минути.
Разделете втасалото тесто на 2 части. Първата част трябва да се разточи на правоъгълник и се намазва с олио. След това поръсете със сирене и навийте на дълго руло. Втората част от тестото пък се разделя на 2 части.
Първата от тях разделете на 3 топчета, оформете ги на фитили и сплетете на плитка. Втората част се сплесква на питка и се намазва с олио и малко от натрошеното сирене. Офромете на топка и го поставете в средата на намаслена тавичка. Около него навийте плитката, а накрая завийте и рулото.
С нож нарежете на парченца с големина от см и оформете – едно на ляво и едно - на дясно. Оставете питката да втаса още около 30 минути или докато удвои обема си. Намажете с разбит с малко олио жълтък и поръсете със сусам.
От замесенето тесто за украсата оформете листена, пиленца, розички и ги наредете върху питката. Печете в умерено загрята на 170 градуса фурна за 35-40 минути. Извадете и намажете питката с малко масло.