Зимна капама Вили

Зимна капама Вили
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 13
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
8
"Ето и едно ястие от тежката артилерия. Нищо не може да замени превъзходни вкус на зимната капама на Вили с чаша червено вино. Участвай и ти в нашата кулинарна игра https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 кг голямо
  • бекон - 300 г
  • пилешко месо - 500 г
  • свинско филе - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • кимион - 1 ч.л. счукан в хаванче
  • сланина - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л. лют или сладък
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, в тиган се загрява олиото и се запържва оризът, докато стане прозрачен, налива се 50 мл вода и се овкусява със сол, счукан кимион и черен пипер.

На дъното на глинен съд се поставя цял лист от киселото зеле, останалото се нарязва ситно, отгоре се нареждат 3 парченца сланина, покрива се с кисело зеле, следва малка част от ориза и парчета бекон. И отново ред кисело зеле, ориз, дафинов лист и зърна черен и червен пипер може лют може и сладък. Следващ ред е кисело зеле, пилешко месо, кисело зеле, свинско филе, кисело зеле, ориз, сланинка и завършваме с кисело зеле цял лист.

Заливаме с чаша топла вода и малко бяло вино. Отгоре сложете алуминиево фолио и капака. Печем на последно ниво във фурната гювеча на 200 градуса за 1 час, после на 170 за 2 часа - бавно готвене, но си струва чакането.

Към края се сваля капакът и фолиото и се запича за още 10 минути. Сервираме поръсено с прясно смлян черен пипер и люта чушка. С чаша червено вино е уникално вкусна капамата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Тази капама стана много вкусна ,месото се разтапя ,много е крехко , с две думи - да си оближеш пръстите !
23.01.2016 18:26
2