Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми за Бъдни вечер

Зелеви сарми за Бъдни вечер

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Зелеви сарми за Бъдни вечер4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Ще ви научим как да правите най-вкусните постни сармички, за да имате най-хубавата трапеза за празника"

Необходими Продукти

  • зелеви листа - от една зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и булгура в няколко води.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в олиото заедно с нарязаните на ситно морков и домат.

Добавяме измития ориз и булгур и бъркаме докато пържим – 7-8 минути.

Посоляваме и посипваме с чубрица.

Добавяме гореща вода да покрие ориза и готвим докато водата се поеме от продуктите. Оризът трябва да не е напълно готов. Оставяме да изстине.

Отделяме големите листа на една кисела зелка и отстраняваме дебелата средна жила.

Поставяме зелевите листа едно по едно в чиния, слагаме в единия край от плънката и завиваме сармички, които подреждаме плътно в намаслена тавичка.

Поливаме с още олио и доливаме малко вода.

Запичаме във фурна докато постните сармички се зачервят и ястието остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: