Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Глазирани джиндифилови сладки

Глазирани джиндифилови сладки

Глазирани джиндифилови сладки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Глазирани джиндифилови сладки са идеалните коледни изкушения, които да приготвите за своето семейство"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г
  • захар - 3 с.л.
  • мед - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 350 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 300 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сладкарска боя
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото заедно с меда и захарта. Охладете и прибавете яйцето.

Пресейте брашното, изсипете течните съставки, содата, джинджифила, канелата и ванилията.

Замесете тестото. Оставете го за около 20 мин., за да се стегне. Разделете на топки, разточете на тънък лист и изрежете фигурки с формички.

Наредете сладките в тава, застлана с домакинска хартия за печене.

Изпечете на 180 градуса/ сладките се изпичат бързо, затова внимавайте да не ги изгорите/.

Охладете коледните сладки и ги декорирайте с айсинг и захарните декорации.

Направете айсинга, като разбиете белтъка с пресятата пудра захар и добавите няколко капки лимон.

Работете бързо, защото глазурата изсъхва. За да я разредите, добавете отново няколко капки лимон!

Глазираните джиндифилови сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: