Питка за Бъдни вечер

24/12/2017
"И в центъра на трапезата сложете тази великолепна питка за Бъдни вечер "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316 595
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Сложете содата в оцета. Разбийте яйцето. Добавете киселото мляко, бакпулвера, олиото. Смесете всички съставки и ги прибавете към брашното.

Добавете хладката вода. Разбъркайте с лъжица, докато поеме брашното, и започнете да месите. Ако е необходимо, добавете още брашно до замесването на меко тесто.

Оставете тестото да си почине. Намажете тавичка с подвижен ринг с олио. Оформете питката. Надупчете с вилица и сложете да се пече в загрята фурна.

Готовата питка напръскайте с вода и завийте с чиста кърпа, докато омекне.

Комплект мерителни лъжици 5 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект мерителни лъжици 5 бр.
6.50 лв.
Виж ››

Вашата матрьошка от мерителни лъжици е тук, за да ви осигури максимално удобство при готвене. Цели 5 бр. с различна вместимост и цветове, които ще са на ваше разположение по всяко време. Мерителни лъжици, с които ще приготвяте най-вкусните гозби.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Малка импровизация за по-добър вкус! Иначе спокойно може да се премахне и яйцето, и млякото....важно е да се уважи големият християнски празник!
33
9
ДесиславаЗафирова
Моля , да ме извините , но , мляко и яйце на бъдни вечер...?
88
7
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.12.2016 20:08
Така е, Весето нещо се е объркала
32
2