Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Моята содена питка за Бъдни вечер

Моята содена питка за Бъдни вечер

ВикторияВиктория
Новак
116214
Моята содена питка за Бъдни вечер
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Питата за празника трябва да е постна, а ние казваме - и красиво украсена"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в оцета. Трябва да шупне.

Брашното се пресява.

Към пресятото брашно се прави кладенче. В него се добавят солта, захарта, олиото и оцета със содата. Добава се и малко вода.

Всичко това се размесва много хубаво.

Чака се содената питка да втаса 30-40 мин.

Пече се на загрята фурна на 180 градуса поне 30 мин.

Моята содена питка за Бъдни вечер е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Не чаках 30-40 минути да "втасва".Това не е мая, а сода...!
24.12.2017 23:22
3
Потребител#184319
Потребител#184319
От какво става толкова жълта без яйца?
23.12.2017 19:21
1
1
Виктория
Виктория
Оставих си малко тесто и с него окрасих питката и направих кравайчета :)
12.01.2016 00:16
1