Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Шоколадов тиквеник

Шоколадов тиквеник

25/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Всяка баба трябва да знае как се приготвя шоколадов тиквеник, защото децата просто го обожават"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (400 г)
  • олио - 1 к.ч. за намазване на корите
  • тиква - 700 г настъргана
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • настърган шоколад - 50 г
  • портокали - кора от 1 настърган
  • орехи - 200 г смлени
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме захар, канела, смлени орехови ядки, настърган шоколад.

Взема се една кора, поръсваме с олио, върху нея втора кора с малко олио. В тясната страна се поставя настъргана тиква и се поръсва по цялата кора с захарната смес с шоколада.

Отгоре се настъргва и малко портокалова кора. Навива се руло и нареждаме в широка тава. Така се оформят и останалите кори.

Нарязва се на парченца и се поръсва с олио по разрезите. Печем тиквеника в загрята фурна 180 градуса 30 минути до златисто. Изважда се и като се охлади поръсваме с пудра захар и ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариана Тодорова Цонева
Мариана Тодорова Цонева
невероятен стана,но промених малко рецептата. В една купичка сложих захар,в друга купа смесих орехи,канела,2 ванилии на прах ,50 грама настърган шоколад и кората от един портокал. Корите,които ползвах бяха финни,затова на всеки две кор и сложих олио, 2 с.л. захар и 3 с.л. от плънката.След изпичането наръсих със студена вода и задуших за половин час. От 20 години правя тиквеник,но отсега нататък ще правя само този. ММмммммм,вкусотия.....
29.12.2019 21:57