Начин на приготвяне
За пастата за рисуване разбийте разтопеното масло, захарта, какаото с брашното и добавете леко разбития белтък. Оставете хомогенизираната смес в хладилник, за да стегне.
Пригответе хартия за печене с размера на тавата, в която ще печете блата. Напълнете сместа в пош или найлонова торбичка, отрежете малко връхче и шприцовайте от сместа във формата на звездички. Оставете ги във фризера за 20 минути, за да се стегнат.
За блата разбийте яйца със захарта, брашното и бакпулвера и разпределете сместа върху хартията с рисунките в тавата. Сложете да се изпече за 15-18 минути или до суха клечка.
Готовия блат обърнете върху влажна кухненска кърпа, махнете хартията и завийте на руло с кърпата. Внимавайте, защото рисунката не трябва да е от външната страна.
За крема разбийте сметана, течния шоколад и захарта и объркайте със ситно нарязан банан.
Намажете блата с крема и пак завийте на руло. Оставете да престои, преди да поднесете сладкото руло.