Пипала от октопод с чесън в зехтин

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
30/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 403
  • Преглеждания за месеца325
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • октопод - 6 бр. пипала
  • чесън - 2 малки глави
  • зехтин - 70 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода поставяме измитите пипала от октопод, добавяме 2 коркови тапи, които правят месото по крехко.

Варим пипалата за около 30 мин. След като се сварят, отцеждаме от водата и махаме корковите тапи.

В тиган върху котлона слагаме зехтина да се сгорещи и слагаме отцедените пипала от октопода.

Прибавяме нарязаните на ивички скилидки чесън и овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме за кратко, до приятен загар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар