Телешко с моркови

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Телешко с моркови2 / 2
19/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 5 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • доматена салца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни късове и се измива, прибавяме лука нарязан на дребно, морковите - на кубчета, мазнината, дафинови листа, черен пипер и сол.

Захлупваме ястието и го оставяме да се задушава, докато се изпари всичката вода и почне да се пържи. Добавяме салца 1 с. л. , разбъркваме и наливаме гореща вода, която да покрие месото. оставяме ястието да се вари на тих огън, докато омекне месото и морковите и се получи хубав сос на масло.

Сервира се с пържени картофи, макарони или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
41
30
23
10
Дай твоята оценка: