Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печени люти чушки в буркан

Печени люти чушки в буркан

Печени люти чушки в буркан3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Едно кътче в килера или мазето заделете за печени люти чушки, ако и вие сте любители на пикантните удоволствия!"

Необходими Продукти

  • За един буркан
  • оцет - 22 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 1 с - л.
  • чесън - счукан
  • чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и изпечете лютите чушки.

Сложете на дъното на буркан от компот оцет, захар и сол /количествата са указани в продуктите/.

Напълнете буркана с чушки, като притискате, докато чушките се облеят с оцета. Добавете от чесъна и затворете буркана.

Още топъл го обърнете с капачката надолу, за да се получи вакум.

При сервиране може да добавите ситно нарязан магданоз.

Печените люти чушки в буркан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: