Начин на приготвяне
Броколите с гореща вода се слагат на котлона за 5 минути и се отцеждат.
Пилешкото се сварява в подсолена вода, бульонът се прецежда и се отделя 1 ч.ч. за соса.
В тава се нарежда пилешкото, овкусено със сол, черен, червен пипер и се поръсва с галета.
Разпределят се между пилешкото и броколите.
Приготвя се сосът Бешамел. В тиган слагаме масло да се разтопи. Сипва се 2-3 с.л. брашно. С тел се бърка, за да се запържи за кратко.
Бавно сипваме прясното мляко, после и бульона. Овкусяваме със сол и черен пипер, бъркаме, докато се сгъсти. Ако е много гъсто, се разрежда още малко с бульон.
Кашкавалът се настъргва на ренде. Половината се смесва със соса. С лъжица сипваме соса върху пилешкото и броколите. Отгоре поръсваме с останалия кашкавал.
Печем запеканката в загрята фурна 180 градуса 25 минути, докато се зачерви. Поднасяме с чаша червено вино.
Пилешкото с броколи и сос Бешамел е готово.
Коментари