Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Печени ребърца с мед и канела

Печени ребърца с мед и канела

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Печени ребърца с мед и канела2 / 2
03/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Тези глазирани ребърца ще ги сънувате, честна готварска"

Необходими Продукти

  • мед - 1 - 2 с.л.
  • канела - 1 1/2ч.л.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л. (може и зехтин)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян
  • свински ребра - 1 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като първо се смесват медът, отцетът, канелата, мазнината, черният пипер и солта.

Нарязаните ребърца се намазват обилно с марината и се оставят за 2-3 часа в хладилник.

Маринованите ребра се нареждат в тава и се изпичат в умерена фурна на 180 градуса за 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: