Содени питки със сирене

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева Ибрямова
Помощник Готвач
162
798
120
639
1
04/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 926
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. Яйцата се счупват над него и се сипват киселото мляко със содата и сиренето.

Омесва се меко тесто, което не трябва да се лепи. От тестото се късат топчета. Сплескват се с ръка на малки питки и се нареждат в намаслена тавичка.

На всяка питка се прави малка дупчица, в която се слага бучка масло.

Питките се изпичат в умерена фурна. Когато се извадят, се покриват с кърпа и се оставят да поизстинат.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радомира Михайлова
Като моите почти, но със яйца в самото тесто... Е пак се получиха вкусни, рекох и твоите да опитам ;)
0
0