Начин на приготвяне
В купа замесваме тесто от брашното, яйцето, прясното мляко, киселото мляко, маята, зехтина и содата за хляб.
Оставяме тестото на топло да втаса.
Разделяме го на еднакви топки и ги разточваме върху плот на тънки питки, като основа за пица.
Поставяме разточените основи върху тава покрита с хартия за печене.
Намазваме ги с доматено пюре и ги поръсваме на вкус с мащерка и риган.
Отгоре подреждаме колбасите, покриваме с настъргания кашкавал.
Почистваме и режем на тънко гъбите и също ги подреждаме върху пицата.
Печем на 200 градуса за 20 минути.
Коментари
Плънката е фантазия и предпочитания - няма лоша пица ако не се прекалява с продуктите за плънката ...